УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Більше 400 нотаріусів з Харкова, Одеси, Запоріжжя, Херсона, Донецька та Полтави підвищили свій професійний рівень

06 листопада 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

   У суботу, 4 листопада, Харків зустрічав нотаріусів з різних куточків України для проведення заходу з підвищення професійного рівня, організованого Нотаріальною палатою України. Вже вкотре колеги мали змогу поспілкуватися між собою і поділитися враженнями та перейняти досвід у сфері вчинення нотаріальних та реєстраційних дій. Для цього керівництвом відділення НПУ у Харківській області вдало було обрано майданчик конферен-залу "Fabrika. Space", що на вулиці Благовіщенська, 1. Цікава локація та просторість приміщення створили дружню і приємну атмосферу.

   Участь у відкритті заходу взяли президент Нотаріальної палати України Володимир МАРЧЕНКО, керівник-прес-служби НПУ Леся АРНАУТОВА, І заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області Ірина ЛЕВЧЕНКО та керівництво відділення НПУ у Харківській області Олена ЧУЄВА та Олена САМОЩЕНКО.

   У ході виступу Л. АРНАУТОВА повідомила  про створені НПУ можливості для захисту професійних прав та інтересів нотаріусів, а також поінформувала про результати роботи апарату НПУ за рік, що минає. Вона зауважила на тому, що НПУ докладає всіх зусилля для виконання статутних завдань професійного самоврядування та підтримує кожного нотаріуса, хто звертається за допомогою. 

   Володимир МАРЧЕНКО у своєму виступі зупинився на питанні захисту прав нотаріусів при взаємодії з правоохоронними органами та необхідністю залучати,у випадках викликів нотаріуса до слідчого, адвоката задля уникнення ситуацій, що можуть провокувати конфліктні ситуації та скомпроментувати нотаріуса.

   Також Президент НПУ відзначив найактивніших нотаріусів регіону Почесними грамотами та Подякою НПУ.

   І заступник начальника ГТУЮ в Харківській області Ірина ЛЕВЧЕНКО у вітальному слові відзначила вагомий внесок НПУ у створенні механізмів захисту професійних прав нотаріусів та активну діяльність професійного самоврядування нотаріальної спільноти.   

 Після вступної частини перейшли до програми семінару, яку розпочала начальник Московського ДРАЦ м. Харкова Катерина НЕСТЕРЕНКО. Вона порушила досить цікаві для загалу питання щодо взаємодії органів ДРАЦ з нотаріусами та наводила практичні приклади. З пані Катеритною НПУ домовилося про опублікування її лекторного матеріалу на сайті Нотаріальної палати  для широкого ознайомлення.

   Спікерами заходу також стали: Артем ЖАРКО, головний ревізор, інспектор Управління оподаткування фізичних осіб ДФС у Харківській області. Він намагався донести аудиторії інформацію про підстави для оподаткування доходу фізочіб при відчуженні земельних ділянок, ставки податку та порядок нарахування і сплати до бюджету.

    Завершила І частину семінару незамінний спікер Олена САМОЩЕНКО, яка повідала нотаріусам корисну інформацію про типові помилки, яких припускаються нотаріуси  при посвідченні договорів відчуження земельних ділянок.

    Після перерви,  робота семінару відновилася і продовжилася з доповіді Олени ЧУЄВОЇ про актуальні питання спадкового права. Пані Олена підготувала для присутніх наочні матеріали у вигляді презентації, що візуально спростили сприйняття присутніми грунтовного матеріалу.

    Загалом, захід відзначився високим рівнем підготовки та позитивними відгуками самих нотаріусів-слухачів.

Нотаріальна палата України висловлює щиру подяку відділенню НПУ у Харківській області, його голові - Олені Чуєвій та заступнику - Олені Самощенко за активність, ініціативність та невтомну працю на благо нотаріату України!

 

 

ФОТОРЕПОРТАЖ:

 https://www.facebook.com/pg/OpenNotaryChamberOfUkraine/photos/?tab=album&album_id=1911537802506843

Кількість переглядів: 2597

Архів публікацій