УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

НПУ відстоює інтереси внутрішньо переміщених осіб при відчуженні майна, яке знаходиться на непідконтрольній Україні території

13 жовтня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

      12 жовтня у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України відбулася узгоджувальна нарада Робочої групи з питань підготовки проектів законів стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Від Нотаріальної палати України участь взяли начальник відділу методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ Віра БОНДАРЕНКО та член Комісії НПУ з питань співробітництва з органами державної влади та місцевого самоврядування Юлія ПЕТУТІНА. На зустрічі також були присутні представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, координатор Робочої групи Олена СІНЧУК.

       В ході наради обговорювались пропозиції та зауваження учасників процесу підготовки законопроектів, а саме НПУ, Мінсоцполітики та Мінюсту, щодо відчуження нерухомовго майна, яке знаходиться на непідконтрольній Україні території. Гострі дискусії представників НПУ та Мінсоцполітики виклакало питання захисту прав дітей, які мають право власності або право користування таким нерухомим майном, оскільки за чинним законодавством орган опіки і піклування повинен надати дозвіл при відчуженні такого майна та пересвідчитись, що права дитини не будуть порушені. Однак, в ситуації внутрішньо переміщених осіб це зробити важко. Необхідно знайти альтернативні шляхи вирішення цього питання.

     Наприкінці наради учасники домовилися про подальшу співпрацю та продовження спільної роботи. 

Кількість переглядів: 1381

Архів публікацій