УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

При Нотаріальній палаті створено Експертно-правову комісію, яка надаватиме професійну допомогу нотаріусам

02 червня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

     Відтепер нотаріуси можуть звертатися до Еспертно-правової комісії, яка діятиме як колегіальний та консультативно-дорадчий орган при Нотаріальній палаті України (далі – Комісія). Наказом від 01 червня 2017 року № 15-17 затверджено Положення про Експертно-правову комісію з питань захисту професійних інтересів нотаріусів. На Комісію покладено завдання сприяти забезпеченню дотримання прав та законних інтересів нотаріусів органами та посадовими особами, які здійснюють контроль за організацією їх діяльності, а її висновки вказуватимуть на наявність та/або відсутність правових підстав для вжиття до нотаріуса заходів реагування в обсягах і порядку, встановленому законодавством.

     До складу Комісії входять як правники-науковці у сфері нотаріату, так і практикуючі нотаріуси, представники юридичної та методологічної служб Нотаріальної палати.

      Основне завдання Комісії – здійснення експертної оцінки обґрунтованості притягнення до відповідальності нотаріусів та можливих корупційних проявів та порушення законодавства зі сторони контролюючих органів.

     На основі узагальнення практики звернень (заяв та скарг) нотаріусів на рішення (дії) територіальних органів юстиції та інших контролюючих органів щодо можливого порушення цими органами законних прав і професійних інтересів нотаріусів під час проведення ними перевірок (розгляду звернень) з питань організації нотаріальної діяльності, дотримання порядку вчинення нотаріальних дій або процедури її вчинення, правил ведення нотаріального діловодства, у сфері державної реєстрації, фінансового моніторингу, податкового законодавства тощо, Комісія формуватиме експертну правову позицію Нотаріальної палати України з питань відносин нотаріусів з контролюючими органами.

    Звернення та матеріали, що обґрунтовують обставини, які у ньому викладені подаються за адресою:

01004, м. Київ, вул. Антоновича, 7а;

(044) 230-72-82;

analyst@npu.in.ua;

yurnpu@gmail.com

 

Кількість переглядів: 4254

Архів публікацій