УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Відбулося засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств

04 жовтня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

Вчора, 03  жовтня, у Будинку Уряду, під головування Першого віце-прем’єр міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, відбулося засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (далі – Комісія). Крім організаційних питань, головним для розгляду стало питання рейдерства на ПАТ "Хорольський молочно-консервний комбінат дитячих продуктів".  З приводу порушення прав власників  земельних ділянок, зокрема  самовільне захоплення землі, підробку документів, договорів оренди і додаткових угод до них, у Врадіївському районі Миколаївської області доповідала заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Участь у засіданні також взяли народні депутати України, представники органів виконавчої влади та Генеральної прокуратури України, судових і правоохоронних органів, представники аграрної громадськості та правозахисники,  серед них: народні депутати України Іван Мірошніченко, Руслан Сидорович, Леонід Козаченко, представники Міністерства юстиції України, а саме: заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, директор Департаменту приватного права Олена Ференс, директор Департаменту нотаріату та державної реєстрації Віталій Гайдук, представники громадськості, в тому числі Ольга Матвіїва, голова ГО «Бізнес Варта» та інші.

Присутнім на засіданні був і президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко.

Під час засідання учасники висловили свої думки з приводу ситуації, що склалася в Україні із самовільним захопленням земельних ділянок, незаконного поглинання та захоплення підприємств, в результаті чого страждають прості громадяни, інвестори та створюється негативний імідж України серед країн-партнерів. Степан Кубів зазначив, що випадок з ПАТ «Хорольський молочно-консервний комбінат дитячих продуктів» - не поодинокий, і потрібно швидко реагувати на подібні втручання як генпрокуратурі, так і судовим органам вирішувати справи, не затягуючи процес.

Загалом, за результатами засідання Комісія прийняла рішення звернутися до правоохоронних органів, щоб ті відзвітували про хід розслідування кримінальних справ, пов’язаних із рейдерськими захопленнями як згаданого підприємства, так і інших підприємств та земельних ділянок.

 

Кількість переглядів: 2576

Архів публікацій