УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Найближчим часом київські нотаріуси зможуть отримати інформацію про зареєстрованих осіб шляхом безпосереднього доступу до Реєстру територіальної громади м. Києва

16 серпня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

     Про це говорили представники Нотаріальної палати України Олена та Дмитро Кирилюк на зустрічі 14 серпня із заступником директора Департаменту з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації - начальником управління забезпечення координації районних в місті Києві державних адміністрацій  Володимиром Путієм та начальником відділу Департаменту Наталією Гайдамакою. Це стало можливим за ініціативи НПУ, яка неодноразово зверталася до установи, вказуючи на проблеми, які виникають при вчиненні нотаріальних дій, таких як оформлення спадщини та відчуження нерухомого майна, та пов’язані з отриманням на запити нотаріусів інформації про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні. 
     Нагадаємо, що на сьогодні, документом, який видається органом реєстрації особі за її вимогою та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи, є довідка про реєстрацію місця проживання (Форма 13). Проте така форма інформації не надає нотаріусу змогу перевірити право користування на відчужувані об’єкти нерухомого майна малолітніх та неповнолітніх дітей, недієздатних чи обмежено дієздатних осіб, а також встановити коло спадкоємців при оформленні спадщини.

    Зважаючи на це, предметом зустрічі стало обговорення можливості нотаріусів Київського міського нотаріального округу мати доступ до інформації, що міститься в Реєстрі територіальної громади м. Києва. 
     У ході зустрічі нотаріуси мали змогу самостійно протестувати можливості Реєстру та отримати інформацію щодо себе. За словами Олени Кирилюк, члена комісії НПУ з питань співробітництва з органами державної влади та місцевого самоврядування Реєстр досить простий та зрозумілий у користуванні, а головне має функцію електронного запиту до органів з питань реєстрації місця проживання осіб, що є зручною і оперативною формою зворотного зв’язку та уточнення необхідної для нотаріуса інформації.
Сторони домовилися про подальшу співпрацю в питаннях реалізації технічної можливості підключення до Реєстру та його використання нотаріусами міста Києва.

 
Кількість переглядів: 7263

Архів публікацій