УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Дохід від спадщини: як правильно відобразити у формі № 1ДФ?

14 серпня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

У податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку, а саме спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення.

Порядок заповнення та подання податковими агентами форми №1ДФ затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4.

Про це йдеться у листі ДФС України від 31.07.2017 №20169/7/99-99-13-01-03-17, текст якого поки що не оприлюднено.

Відповідно до чинного законодавства видача свідоцтв про право на спадщину спадкоємцям, які прийняли спадщину здійснюється нотаріусом або в сільських населених пунктах – уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування.

При цьому, свідоцтво про право на спадщину спадкоємцю-нерезиденту нотаріусом або в сільських населених пунктах - на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування видається за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку на доходи фізичних осіб та військового збору з вартості об’єкта спадщини.

Згідно із внесеними у 2017 році до ст. 174 Податковим кодексом України (далі – Кодекс) Законом України від 23 лютого 2017 року № 1910—VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини» змінами інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину.......

 

Для перегляду повного тексту статті авторизуйтесь у розділі "Нотаріальна платформа" (Як це зробити?) 

 

 

Кількість переглядів: 3187

Архів публікацій