УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

До уваги нотаріусів!

07 червня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 

Прес-реліз засідання Комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності

07 червня 2016 року відбулося перше організаційне засідання Комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності створеної на засіданні Ради НПУ на виконання Резолюції Позачергового З’їзду нотаріусів України від 22-23 квітня 2016 року. Роботу Комісії зі словами підтримки і розуміння важливості її діяльності, відкрив та прийняв участь у засіданні Президент НПУ. На засіданні було обрано голову, заступника та секретаря комісії.

В засіданні Комісії взяли участь в тому числі нотаріуси, які безпосередньо зазнали негативних наслідків при порушенні сторонніми особами процедури доступу до Єдиних та Державних реєстрів.

Результатом роботи Комісії стали напрацювання механізмів реагування нотаріальної спільноти України на факти протиправних дій та спроб втручання в роботу реєстрів, що можуть призвести до порушень безпеки інформації, яка міститься в реєстрах та забезпечення при цьому гарантій інформаційної безпеки нотаріусів.

Одним з вагомих досягнень роботи Комісії є розробка та напрацювання процедури верифікації, додаткового захисту та опрацювання технології перевірки комп’ютерного обладнання, яке використовується нотаріусами при здійсненні професійної діяльності. Є сподівання, що до кінця наступного тижня нотаріуси зможуть отримати матеріали за підсумками цих напрацювань для практичного використання.

Комісія є відкритою для співпраці, будь-які пропозиція щодо захисту професії тільки вітаються.

Кількість переглядів: 656

Архів публікацій