УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

До уваги нотаріусів !

18 квітня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 

Автобіографія

БЄДНОВ ОЛЕКСАНДР АНАТОЛІЙОВИЧ, народився 08.06.1967 року.

Освіта вища: 1988 році закінчив Балашовське Вище Військове Авіаційне Училище льотчиків; у 2002 році закінчив юридичний факультет Таврійського Національного університету імені В.І. Вернадського; у 2014 році закінчив Духову семінарію.

З 10.10.2003 року по теперішній час працюю приватним нотаріусом Мелітопольського міського нотаріального округу Запорізької області.

Підполковник запасу, військовий перекладач з англійської мови. Маю статус учасника бойових дій. Священнослужитель.

Одружений, маю трьох синів.

В жовтні 2013 року прийняв участь у складі делегації НПУ у 27-му конгресі МСЛН у Республіці Перу. Коли НПУ стала членом МСЛН.

З 2014 року працюю членом Міжнародної комісії МСЛН по соціальному захисту нотаріусів, учасник робочих груп в комісії Європейського співробітництва.

З 2014 року є Головою комісії НПУ з міжнародного співробітництва, членом комісії з розвитку фізичної культури, спорту, творчості та мистецтва, та членом Олімпійської збірної НПУ, також  є членом правління Запорізького відділення НПУ.


Рішення висунути свою кандидатуру на пост Президента Нотаріальної Палати України пов’язане не особистими амбіціями, а бажанням об’єднати усіх  нотаріусів України заради збереження нашої професії.

У нотаріальній спільноті дуже багато зовнішніх недругів, тому нам потрібно припинити усі розбрати.

У світі ще не має більш прогресивного шляху розвитку нашої професії, ніж розвиток згідно 10-ти принципів Міжнародного Союзу Латинського Нотаріату (МСЛН).

Нагадаю ці принципи:
-    Поважай своє міністерство.
-    Утримайся, навіть якщо найменший сумнів робить незрозумілими твої дії.
-    Віддавай належне Правді.
-    Дій обачно.
-    Вивчай із пристрастю.
-    Радься з Честю.
-    Керуйся Справедливістю.
-    Обмежуйся Законом.
-    Працюй з Гідністю.
-    Пам’ятай, що твоя місія полягає в тому, щоб не було суперечок між людьми.

Ці заповіді сформував Еквадорський нотаріус Хорхе Хара Грау, який також сказав: «Друже нотаріусе! Слідуй цим заповідям, і Бог буде з тобою у справах наших!»   Я пропоную йти цим шляхом.

Розвиток нотаріату повинен бути еволюційним, а не революційним. Кожна революція має після себе великий крок назад, а ми повинні рухатись в перед.
 
Усі  зміни керівництва НПУ повинні бути на чергових заходах.

Потрібно створити таку систему, яка ні в якому разі не допустить, щоб посада Президента НПУ могла  роз’єднати нотаріальну спілку.

Президент повинен мати тільки  представницькі функції. Можливе обмежити його посаду на один строк, шляхом внесення відповідних змін до статуту.

Для цього не потрібно «винаходити велосипед». Ми маємо багатий досвід наших Європейських колег, який ми можемо втілити в наше життя.

Зараз нас більш ніж 7000 висококваліфікованих осіб.  По кількості це як у Німеччині або Франції.

Ми маємо великі досягнення. Зараз Україна єдина в Європі, де більшість реєстрацій речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень,  проводять нотаріуси.

1. Використовуючи міжнародний досвід,  необхідно мати представництво НПУ в діяльності та обслуговуванні електронних реєстрів, які використовуються нотаріусами, щоби запобігти тим негативним наслідкам, які ми маємо зараз.

Такі реєстри, як Спадковий, реєстр нотаріальних бланків, реєстр нотаріусів повинен бути підпорядковані НПУ.

Нотаріальна палата України здатна забезпечити нотаріусів України  електронними ключами, використовуючи досвід країн Латинського нотаріату, зокрема,  Німеччини.

2. Використовуючи позитивний досвід Литви,  пропонується  укласти НПУ договори цивільної відповідальності нотаріусів з Європейськими страховими фондами з урахуванням ретроактивного періоду, коли страховка буде сплачуватися незалежно від строку, коли була вчинена нотаріальна дія.

В Україні, нажаль такої практики не має. Я мав особистий контакт з менеджерами Британського фонду, яки зацікавлені  у співпраці з нами.

3. Необхідно  вживати дієвих заходів для того, щоб на законодавчому рівні закріпити  прозоре оподаткування нотаріальної діяльності.

Зараз нотаріуси України, як само зайняті особи мають статус вигнанців.

Ми не можемо обирати спрощену систему оподаткування, але нам не встановлюють квоти, тому що вважають, що у нашій професії повинна бути конкуренція.

Необхідно боротися за можливість застосування спрощеної системи оподаткування, в яку включити таку групу, як нотаріуси.

4. Особисте питання соціального захисту нотаріусів.
 
Ми своєю працею заробляємо свою пенсію накопичуючи, відраховуючи самостійно значну суму коштів, сплачуючи податки, але при отриманні пенсії більш, ніж 3 мінімальних розмірів, ми повинні сплачувати податок з неї!? Ці питання потрібно негайно вирішувати з представниками влади.
   
Нотаріус повинен мати соціальне обличчя.

Моя мрія, підняти рівень довіри суспільства  до нотаріуса, як гаранта законності правовідносин в суспільстві.

БЄДНОВ ОЛЕКСАНДР АНАТОЛІЙОВИЧ

Кількість переглядів: 771

Архів публікацій