УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

До уваги нотаріусів !!!

27 травня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 

До уваги нотаріусів!

27 травня 2016 року в приміщенні НПУ відбулося засідання Комісії з питань професійної етики нотаріусів НПУ.

Прес-реліз засідання Комісії з питань професійної етики нотаріусів НПУ.


Дуже часто до Комісії з питань професійної етики нотаріусів НПУ надходять звернення, які не відносяться до компетенції Комісії. Такі матеріали рекомендовано надавати за підлеглістю розгляду.

Звертаємо увагу всіх нотаріусів на необхідність відповідально відноситися до звернень громадян, щодо вчинення нотаріальних дій. Особливу увагу звернути на звернення по спадковим справам і не допускати конфліктних ситуацій з вини нотаріуса.

Несвоєчасне надання відповіді, некоректне відношення до виконання своїх професійних обов’язків, породжує дуже велику кількість скарг та звернень, які надходять до Комісії з питань професійної етики нотаріусів НПУ.

Комісія розглянула пропозиції по внесенню змін та доповнень до Положення про Комісію з питань професійної етики нотаріусів НПУ і Регламенту роботи Комісії та передала їх на розгляд та на затвердження Раді НПУ.

За результатами розгляду звернень (скарг) про відповідальність нотаріусів за порушення Правил професійної етики нотаріусів України, Комісія повідомляє, що відповідно до Правил професійної етики нотаріусів України Комісія не має права надавати поіменно інформацію щодо розгляду скарг та звернень.

Узагальнюючи всі розглянуті питання, Комісія повідомляє, що мають місце факти порушення Правил професійної етики нотаріусів України у взаємовідносинах між собою. Такі факти не допустимі в нашій діяльності.

Голови відділень НПУ мають звернути особливу увагу на такі факти, та прийняти всі можливі заходи для уникнення таких випадків.

Виявлені факти некоректної поведінки нотаріуса у відносинах з суддею при розгляді цивільної справи.

На засіданні Комісії з питань професійної етики нотаріусів НПУ у зв’язку з поданням заяви про звільнення від обов’язків секретаря, секретарем обрано Осику Людмилу Миколаївну. Затвердили план роботи на ІІ-ге півріччя 2016 року.

 

Кількість переглядів: 705

Архів публікацій