УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Допомога нотаріусів Запорізької області учасникам АТО

09 вересня 2014
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

Починаючи з березня цього року, у зв’язку з окупацією Криму і Севастополя та виникненням загрози порушення територіальної цілісності нашої країни, зумовленої можливим вторгненням російських військ, група однодумців, що складається з нотарів м. Запоріжжя та Запорізької області, їх близьких, друзів, клієнтів, почала збір грошей та необхідних речей для допомоги Самообороні та військовослужбовцям. За цей час до нас приєдналися колеги із багатьох регіонів України - Одеси, Києва, Сум, Херсона, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Хмельницького, Вінниці та інших регіонів.

Почалося все із надання допомоги місцевій Самообороні, військовослужбовцям, які знаходились у наших військових частинах, військових підрозділах Херсону та Криму, прикордонникам Бердянського району Херсонської області. Після початку АТО розгорнуто збір коштів із забезпечення спорядженням для військовослужбовців, які були направлені на навчання, а потім і у зону бойових дій.

Станом на 30 серпня 2014 року спільними зусиллями зібрано 102 тисячі гривень. Закуплено необхідного на суму приблизно 75 тисяч гривень, з них:

-    запчастини для бойових машин – 9 500 грн.;
-    медичні препарати, аптечки, бандажі – 13 400 грн.;
-    каремати, сидушки, спальники – 6 750 грн.;
-    дощовики, берці, чоботи резинові, тактичні окуляри та маски, рукавички – 12 500 грн.;
-    білизна, одяг, сумки – 8 900 грн.;
-    розгрузки, бронежилети – 6 815 грн.;
-    миючі, чистящі, а також засоби для гоління, бритви – 2 400 грн.;
-    реєстратори, рації, ліхтарики та супровідні їм товари – 7 500 грн.;
-    продукти, вода, сигарети – 4 000 грн.;
-    прапори – 700 грн.;
-    компактні носилки, рятувальні покривала, захисні сітки – 2 500 грн.

Надана допомога сім’ям загиблих та постраждалим у зоні АТО на 15 000 грн.

Крім того, наші колеги та їх друзі за особисті кошти купували, а також шили та пересилали спальники, шкарпетки, футболки, нижню білизну, аптечки, прапори, які ми у посилках передавали нашим підопічним. Постійно надаємо допомогу в пошуку речей та ліків за прийнятною ціною, відповідної якості та в необхідній кількості.

Хто б міг подумати, що ми навчимося розбиратися в класах бронежилетів, комфор-тності берців, вогнестійкості військової форми, правильності прошивок лямок до розгрузок та зручності розташування підсумок на розгрузках, яким миючим засобом можна прати форму, щоб не світилася, та багато іншого.

На території нашої країни йдуть бойові дії, в зоні АТО отримують поранення та гинуть військові – чиїсь рідні, друзі, сусіди. Хлопці в боях захищають наші з вами життя, наші будинки, наших дітей. Сьогодні обов’язок кожного з нас допомогти їм в тому, щоб вони були одягненими, нагодованими, взутими, мали необхідний захист! Ми повинні стати єдиним цілим для подальшої  допомоги, тому що разом ми - сила! Практика показала, що в скрутну хвилину ми з вами знайшли резерви, забули образи, проблеми, об’єдналися для надання допомоги нашим бійцям. Не варто сподіватись, що це все омине нас з вами, що якось владнається само собою. Від нашої поведінки в такий скрутний для України, її громадян час залежить результат ситуації, що склалася, та тисячі життів наших воїнів. Ми не повинні розраховувати тільки на державу, ми багато можемо зробити самі.

Член комісії Нотаріальної палати України
з питань інформаційної політики
Соха Олена Борисівна

Кількість переглядів: 926

Архів публікацій