УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Про прозорість та якість послуг з оцінки майна говорили у Фонді держмайна України

22 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 Узгоджувальна нарада під головуванням заступника голови Фонду держмайна України (ФДМУ) Наталії Лебідь відбулася 20 лютого за участі делегації Нотаріальної палати України (НПУ) у складі президента НПУ Володимира Марченка та приватного нотаріуса Валентина Войтовського, а також за участі представників самоврядних організацій оцінювачів України.

У ході наради було обговорено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1440 і  від 21 серпня 2014 р. № 358», розроблений ФДМУ та направлений на підвищення якості оціночних послуг для визначення оціночної вартості, передбачених Податковим кодексом України, і запровадження законодавчих важелів, що стимулюватимуть прозорість та якість послуг з оцінки майна з метою оподаткування.
    Нотаріальною палатою України були внесені пропозиції щодо положень зазначеного проекту, а саме:

  • запровадити обов’язковість реєстрації в Єдиній базі даних звітів про оцінку, розпорядником та адміністратором якої є Фонд державного майна, усіх без винятку звітів про оцінку, що складені для цілей оподаткування, в тому числі у випадках коли об’єкт оподатковується за нульовою ставкою або не оподатковується взагалі;
  • встановити чіткі строки реєстрації звітів про оцінку в Єдиній базі даних звітів про оцінку;
  • встановити, що на підтвердження перевірки звіту про оцінку, відповідним суб’єктом, формується та роздруковується відповідний витяг з Єдиної бази даних звітів про оцінку.

  Учасники наради дійшли згоди про врахування цих пропозицій у роботі та необхідність доопрацювати проект постанови  з подальшим направленням документу на розгляд Кабінету Міністрів України.

Прес-служба НПУ

 

Кількість переглядів: 960

Архів публікацій