УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Київські нотаріуси провели загальні збори та обрали своїх кандидатів у члени ВКК нотаріату та комісії з питань складення іспиту зі спадкового права

28 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

24 лютого 2017 року відбулися загальні збори нотаріусів міста Києва.
   На запрошення голови відділення НПУ у місті Києві Андрія Сидоренка участь взяли президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко та начальник Управління з питань нотаріату ГТУЮ в місті Києві Кирило Міненко.
Володимир Марченко у своєму вітальному слові зазначив, що перед нотаріальною спільнотою сьогодні постали нові виклики, які зумовлюють все нові й нові завдання для нотаріального самоврядування. Сплата членських внесків нотаріусів – це першочергове завдання для членів Нотаріальної палати України.
   «Допоки ми не налагодимо систему сплати членських внесків, бути толерантними, відстоювати інтереси професії, об’єднавши зусилля нотаріальної спільноти і кожного нотаріуса зокрема, ми не зможемо повноцінно вирішувати проблеми, які існують сьогодні» - зауважив президент НПУ.
   Він також наголосив на тому, що, завдяки сумлінності і принциповій позиції більшості нотаріусів України, Нотаріальна палата України забезпечує підвищення  професійного рівня кваліфікації нотарів, систематично проводячи безкоштовні семінари та вебінари. В минулому році для нотаріусів було проведено таких 14 заходів і цього року заплановано проведення не менше 2 семінарів і 2 вебінарів щомісяця. «Проведення таких навчальних тренінгів стало можливим завдяки сплаті нотаріусами поточних членських внесків та погашення заборгованості за минули роки. За рахунок членських внесків вийшов друком збірник «Єдина нотаріальна практика: методичні рекомендації та правові позиції за 2016 рік», який безкоштовно отримав кожний нотаріус, у якого відсутня заборгованість перед НПУ по сплаті внесків. Ми отримуємо схвальні відгуки щодо змістовного наповнення і викладу матеріалу посібника, який допомагає колегам в роботі» - додав Володимир Марченко.
   Також  президентом НПУ було наголошено на незмінній позиції Нотаріальної палати захищати професійні інтереси кожного нотаріуса, який є добросовісним платником членських внесків. З цією метою НПУ підготувала відповідні проекти наказу та Положення про експертно-правову комісію  з питань професійних інтересів нотаріусів при Нотаріальній палаті України (далі – ЕПК), основним завданням якої стане підготовка та надання експертних висновків про наявність та/або відсутність правових підстав для вжиття до нотаріуса заходів реагування в обсягах і порядку, встановленому законодавством. «Впевнений, що робота ЕПК сприятиме професійному захисту нотаріусів і дисциплінує тих, хто здійснює перевірки їх діяльності» - сказав пан Володимир.
  Він зауважив на співпраці Нотаріальної палати з Фондом держмайна України у розробці проекту постанови Кабінету Міністрів України спрямованого на запровадження законодавчих важелів, що стимулюватимуть прозорість та якість послуг з оцінки майна з метою оподаткування.
  «Ми сьогодні працюємо із засобами масової інформації через створену в Нотаріальній палаті прес-службу, налагоджуючи комунікацію та забезпечуючи постійну інформаційну кампанію, що спрямована на підвищення іміджу професії та забезпечення її авторитету серед громадян»  - додав він.
  На завершення виступу президент НПУ подякував нотаріусам міста Києва за чисельну присутність на зборах та вручив Подяки нотаріусам за активну участь у нотаріальному самоврядуванні.
   Привітав зібрання нотаріусів також начальник Кирило Міненко, який наголосив на відкритості та неупередженості органів юстиції у взаємодії з нотаріусами м. Києва та висловив сподівання на плідну співпрацю.
   У ході зборів були розглянуто питання обрання кандидатів у члени Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату та у члени Комісії з питань складення іспиту із спадкового права посадовими особами органів місцевого самоврядування, уповноваженими на вчинення нотаріальних дій.
   Мотиваційні листи кандидатів були оприлюднені на сайті відділення НПУ в м. Києві, проте, у ході виступу серед аудиторії колег, кожен з них мав можливість донести основні меседжі свого бажання бути обраним до відповідної комісії.
За результатами відкритого голосування кандидатом у члени Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату від міста Києва обрано приватного нотаріуса Ольгу Оніщук. Кандидатом у члени Комісії з питань складення іспиту із спадкового права посадовими особами органів місцевого самоврядування, уповноваженими на вчинення нотаріальних дій обрано Андрія Юр-Капіноса, а резервним кандидатом стала Сабріна Сибіга.
   Також у ході заходу нотаріуси обговорили ситуацію, яка склалася в сфері контролю за діяльністю нотаріусів у м. Києві та пропозицій Нотаріальної палати України, які подані до Міністерства юстиції України, іншу нагальні питання, за результатами обговорення яких було прийнято  відповідні резолюції.
   Голова Відділення НПУ в м. Києві Андрій Сидоренко прозвітував про роботу Правління відділення за 2016 рік, зазначивши, що головним досягненням є повернення довіри нотаріусів до самоврядування. На завершення він подякував нотаріусам за активну участь та наголосив на прозорості, демократичності та колегіальності у роботі відділення та залучення великої кількості нотаріусів до реалізації заходів та проектів.

Кількість переглядів: 718

Архів публікацій