УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Комісія з професійної етики нотаріусів Нотаріальної палати України винесла попередження трьом нотаріусам

14 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

   13 лютого відбулося засідання комісії з питань професійної етики нотаріусів Нотаріальної палати України (далі – Комісія).
У ході засідання були розглянуті всі питання порядку денного та прийняті відповідні рішення, зокрема членами комісії були розглянуті скарги та  звернення, які надійшли від громадян, щодо порушень нотаріусами вимог правил професійної етики. За результати розгляду інформації та перевірки викладених у зверненнях фактів і обставин, Комісія винесла попередження двом приватним нотаріусам Київського міського нотаріального округу та приватному нотаріусу Полтавського міського нотаріального кругу.
   «Щоразу ми наголошуємо нотаріусам на тому, що їх діяльність – не просто рутинна робота, а праця, яка вимагає добросовісного виконання завдань, покладених на них державою, та дотримання ними правил професійної етики. Адже забезпечення довіри суспільства та громадян до нотаріусів, підвищення авторитету нотаріату та репутації нотаріусів залежить саме від  поведінки кожного нотаріуса, до якого звертаються громадяни. Правила професійної етики нотаріусів України – не просто нормативний документ, а настільна книга для тих, хто стоїть на сторожі прав та законних інтерсів» -  зауважила голова Комісії Валентина Дідок.
   Організаційні питання, що були обговорені, стосувалися також приведення Регламенту Комісії у відповідність до Статуту НПУ (у новій редакції), заборгованості деяких нотаріусів по сплаті членських внесків до НПУ, встановлення підвідомчості звернень, адресованих Комісії та підстав їх розгляду,  затверджено план роботи Комісії на 2017 рік.
   Комісія з питань професійної етики нотаріусів НПУ наголошує на толерантності та поміркованості, стриманості у висловлюваннях на адресу колег як у зверненнях, так і коментуючи інформаційний привід (пост) у соціальних мережах, звертається до нотаріусів, що мають заборгованість по сплаті членських внесків до НПУ, бути гідними представниками професії та активно брати участь у нотаріальному самоврядуванні. 

Прес-служба НПУ

 

Кількість переглядів: 809

Архів публікацій