УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Молоді нотаріуси України підвищили фахову підготовку у Римі

16 серпня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

З 24 по 31 липня 2016 року в Римі (Італія), історичній батьківщині нотаріату латинського типу, відбувся 5-й випуск Міжнародного університету нотаріату (МУН) Міжнародного союзу нотаріату (МСЛН). Учасниками 5-го випуску МУН були 68 представників з 28 країн світу, в тому числі і делегація з України у складі чотирьох молодих нотаріусів (м. Київ, Київська та Одеська області).

На урочистій церемонії з нагоди початку навчання з вітальним словом перед учасниками виступили Президент Міжнародного союзу нотаріату Даніель-Седар Сенгор, Президент Ради нотаріусів Риму Чезаре Феліче Джуліані, Президент Ради нотаріусів Європейського Союзу Паоло Паскуаліс, Президент Школи нотаріусів м. Рим Джузеппе Трапані.

Науковим керівником цьогорічного випуску МУН був нотаріус з Франції П’єр Беке, заслужений науковець, голова Комісії з європейських справ МСЛН, в якості викладачів - досвідчені нотаріуси та спеціалісти з Бельгії, Нідерландів, Італії, Іспанії, Німеччини, Великої Британії, Канади (Квебек), Франції та Швейцарії.

Впродовж тижня інтенсивного навчання з учасниками обговорювались найактуальніші теми сьогодення в сфері нотаріату. Зокрема, предметами лекцій та активних дискусій стали питання ролі та суспільної корисності нотаріуса, його статусу у суспільстві та діяльності, що присвячена служінню громадянам і державі, участі в боротьбі з відмиванням грошей. Окрема увага була приділена питанням професійної етики нотаріусів, використанню новітніх технологій у процесі нотаріальної діяльності, зростанню транскордонного обігу нотаріальних актів.

Також під час роботи в секціях учасники прослухали курс лекцій провідних міжнародних фахівців у сфері нотаріату з корпоративного та сімейного права, прав на нерухоме майно, спадкового права, еволюції законодавства, захисту вразливих категорій осіб, а також поділились досвідом власних країн щодо практичного застосування законодавства в даних сферах.

Формат навчання був побудований за принципом монолінгвістичних секцій, англійської та французької, де учасники мали змогу брати активну участь в обговоренні тем.

Крім того, учасники відвідали головний офіс компанії Notartel, створеної Національною радою нотаріусів Італії для імплементації та управління ІТ-технологіями і телекомунікаційними сервісами, якими користуються в роботі нотаріуси Італії. Працівники Notartel не лише ознайомили учасників навчання з особливостями практичного застосування італійськими колегами в своїй роботі веб-платформи Єдиної нотаріальної мережі (ReteUnitariadelNotariato, RUN), але і наочно показали, як можна в електронному вигляді посвідчити договір купівлі-продажу нерухомості із застосуванням цифрових технологій для підписання документу.

Також, в рамках програми навчання учасникам було надано можливість завітати до офісу нотаріуса Джузеппе Рамонделлі в м. Рим та ознайомитись з процесом здійснення діловодства, оформлення справ нотаріуса, архівним зберігання документів.

Навчання в Міжнародному університеті нотаріату не обмежувалось лише лекціями та роботою в групах. Завдяки організаторам, учасники МУН мали змогу в неформальній обстановці обмінятись досвідом, поділитись власними знаннями щодо індивідуальних особливостей нотаріального законодавства кожної країни та встановити корисні контакти з випускниками на майбутнє.

За результатами навчання кожному учаснику було видано сертифікат з підтвердженням участі в Міжнародному університеті нотаріату та почесний знак Міжнародного союзу нотаріату, а також запропоновано стати індивідуальним членом Міжнародного союзу нотаріату.

Кількість переглядів: 687

Архів публікацій