УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

На позачерговому З’їзді нотаріусів України, який відбувся 23 квітня 2016 року, було прийнято рішення про створення системи електронного голосування. Дана система вже створена і успішно себе проявила під час проведення голосування на загальних зборах нотар

19 грудня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

Пояснювальна записка
до системи електронного голосування

На позачерговому З’їзді нотаріусів України, який відбувся 23 квітня 2016 року, було прийнято рішення про створення системи електронного голосування. Дана система вже створена і успішно себе проявила під час проведення голосування на загальних зборах нотаріусів м. Києва.

Система електронного голосування повністю вирішує питання конфіденційності в прийнятті рішень. Вона дає можливість Раді НПУ, а також відділенням НПУ та іншим суб’єктам голосування, не витрачати власні кошти, для того щоб приїхати на засідання, дана система надає можливість не витрачати час на дорогу та самі засідання в наслідок чого отримаємо реальну економію членських внесків, які витрачаються на організацію та проведення даних заходів.

Запропонована система електронного голосування надає можливість збільшити термін для голосування в часовому просторі. Початок і кінець голосування встановлюється адміністратором НПУ за заявкою суб’єктів голосування. Підрахунок голосів повністю виключає можоливість впливу «людського фактору» так як підрахунок голосів проводиться автоматично самою програмою. Кожному суб’єкту електронного голосування на електронну пошту приходить закодований електронний бюлетень, який автоматично присвоюється самою програмою.

Для того щоб організувати електронне голосування всім учасникам потрібно зареєструватися за посиланням
https://npu-votings.in.ua/init/default/user/register?_next=/init/default/index
Після завершення реєстрації учасників електронного голосування організатор повинен надати адміністратору НПУ список електронних адрес суб’єктів голосування, які вже зареєстровані на порталі електронного голосування та проект бюлетеня.

В день голосування ви отримаєте на електронну пошту лист з трьома посиланнями.

Перше посилання це безпосередньо ваш бюлетень. Перейшовши по цьому посиланню, ви голосуєте і в кінці нажимаєте на кнопку відправити, таким чином, програма отримує ваш бюлетень до своєї бази і зараховує ваш голос, якщо ви його не направите то ваш бюлетень буде не використаний та не зарахований. Якщо ви будете переходити на посилання бюлетень повторно то ви вже не зможете змінити голосування і відправити його повторно.

Друге посилання в отриманому вами листі надасть вам можливість спостерігати за процесом голосування, завдяки цьому посиланню ви побачите список всіх бюлетенів напроти яких буде зображено використаний він чи ні, також там видно загальну кількість бюлетенів, кількість бюлетенів, які вже використані, а які ще ні.

Третє посилання стане активним і відкриється тільки після закінчення голосування. Там в загальному доступі буде видно результат голосування.

Складність, яка виникла під час використання системи електронного голосування полягає в тому, що інколи лист потрапляє до спаму. Але це не специфічність системи електронного голосування, а специфічність вашої електронної скриньки та системи захисту вашого компютера. Тому прохання в день голосування перевіряти спам.

Ще одна проблема виникла під час використання системи електронного голосування на дуже старих компютерах, оскільки в них застаріла операційна система, користувачі не можуть перейти по посиланню. Але і в цьому випадку немає нічого страшного, потрібно просто скопіювати необхідне посилання і вставити в адресний рядок та перейти по ньому.

В цілому системи електронного голосування зарекомендувала себе позитивно. 80 % учасників електронного голосування проголосували без використання комп’ютера, а за допомогою мобільних телефонів.

Для того щоб створити електронне голосування звертайтесь безпосередньо до адміністратора НПУ Левіщенко Дмитро Анатолійович (044) 230-72-75; e-mail: info@npu.in.ua

Для отримання інформації по всім технічним та організаційним питанням звертайтеся до Голови Комісії НПУ з питань запобігання та протидії кіберзлочинності  Козаєвої Наталії Михайлівни за телефоном +380503300995.

Кількість переглядів: 635

Архів публікацій