УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Нотаріальна палата України звертає увагу на неприпустимість ситуації, що склалася між Київським державним нотаріальним архівом та нотаріусами

07 березня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 Нотаріальна палата України (далі - НПУ) як самоврядна професійна організація, яка представляє інтереси нотаріусів, стурбована ситуацією, що склалася між Київським державним нотаріальним архівом (далі - Архів) та нотаріусами Київського міського нотаріального округу

   Так, за інформацією, яка надходить від нотаріусів м. Києва, Архівом створюються штучні перешкоди при вирішенні питань щодо упорядкування документів нотаріального діловодства, затвердження номенклатури справ, описів справ,  передачі нотаріусами справ до Архіву, застосування неправомірних тарифів при оплаті послуг Архіву, створення черг, порушення режиму роботи тощо.
   Реалізація таких неправомірних перешкод з боку Архіву знаходить безпосереднє втілення під час проведення перевірок. Як наслідок – збільшення у 5 разів кількості тимчасових зупинень нотаріальної діяльності приватних нотаріусів з формальних підстав, пов’язаних з порушенням правил ведення нотаріального діловодства.
   З метою недопущення порушень професійних інтересів нотаріусів та  відповідно до Резолюції № 1, прийнятої на чергових загальних зборах нотаріусів м. Києва, НПУ звернулася з проханням до Міністра юстиції України Павла Петренка та народного депутата України Андрія Помазанова звернути увагу на неприпустимість ситуації, що склалася у м. Києві, і сприяти вирішенню її в законний спосіб.

Кількість переглядів: 791

Архів публікацій