УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

НОТАРІАТ У ФОКУСІ ЮРИДИЧНОЇ НАУКИ

15 грудня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 

НПУ (Нотаріальна палата України)  спільно з кафедрою  нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка провела Першу всеукраїнську науково-практичну конференцію «Нові напрями охорони та захисту прав нотаріусами». В заході взяли участь найдосвідченіші професіонали та викладачі університету, фахівці Міністерства юстиції України, кращі спеціалісти галузі, провідні нотаріуси і практикуючі юристи.  

Варто зазначити, що конференція була приурочена до 7-річчя кафедри нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури. Президент НПУ привітав завідувачку кафедри пані Світлану з цією нагодою та побажав від імені нотаріальної спільноти професійних здобутів та розвитку наукової школи, яку представляє кафедра, адже її девіз SСIЕNCIA VINCEMUS ! Наукою переможемо! 

 

У ході конференції обговорили найбільш актуальні питання сьогодення та майбутнього розвитку нотаріату в Україні. Це участь нотаріуса в процедурі медіації, в тому числі при реєстраціі шлюбів нотаріусами, можливості електронного нотаріату, адже сучасні технології все більше входять в наше життя. Окрім того, торкнулись питання  нотаріального захисту в аграрній сфері та при передачі корпоративних прав, при веденні ескроу-рахунків. 

 

«Нотаріальна палата підготувала концепцію реформи українського нотаріату. До речі, її наповнення дотичне до тем конференції. Але зауважу, що реформування нотаріату має бути виваженим і відповідати потребам сьогодення. Досягти цього можливо лише завдяки об`єднанню зусиль вчених і практикуючих фахівців», - зазначив Володимир Марченко, президент НПУ, відкриваючи захід. 

 

За словами Олени Сукманової, заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації, функції нотаріуса щороку ставатимуть більш широкими і глибокими, тому  конференції та інші подібні заходи - чудова можливість для зростання компетенцій нотаріусів. Також пані Сукманова зауважила на плідній співпраці профільного міністерства і НПУ.

 Під час урочистого відкриття конференції між НПУ та кафедрою нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури було підписано Програму співпраці, положення якої деталізують Меморандум про співробітництво між НПУ та юридичним факультетом КНУ ім. Т. Шевченка у питаннях науково-дослідної, навчально-методичної та міжнародної діяльності у сфері нотаріату. 

Президент НПУ Володимир Марченко та завідувачка кафедри Світлана Фурса засвідчили свої спільні прагнення до вдосконалення та поглиблення співробітництва нотаріальної практики з юридичною наукою. 

«Ми вже маємо коло завдань для опрацювання і обговорення вже на майбутніх зустрічах. Тож дякую всім за діалог на нашій дебютній конференції. Сподіваюсь, що конференція матиме продоаження у спільних напрацюваннях нотаріусів з кафедрою нотаріального та виконавчого процесу і адвокатури для вдосконалення законодавчої бази у сфері нотаріату», - наостанок підсумував президент НПУ. 

В результаті заходу фахівці обмінялись думками щодо важливих і резонансних тем, певні відповіді знайшли, а деякі питання лишили відкритими, очікуючі подальших зустрічей та тем для обговорення на майбутніх спільних заходах.

 

ФОТОЗВІТ 

Кількість переглядів: 3395

Архів публікацій