УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Нотаріус - одна із основних ланок в захисті прав внутрішньо переміщених осіб

21 лютого 2018
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

Президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко разом з членом комісії НПУ з питань співробітництва з органами державної влади, приватним нотаріусом Юлією Петутіною, сьогодні, 21 лютого, взяв участь у фінальному засіданні Наглядової ради Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», що реалізовувався в межах Плану дій Ради Європи для України у 2015-2017 роках. Під час засідання було представлено Звіт про діяльність Проекту, оцінено його основні напрацювання та результати імплементації.

Проект спрямовано на покращення системи захисту прав ВПО, передусім через вдосконалення законодавства України та підвищення ефективності його застосування у відповідності до європейських стандартів. В результаті  реалізації Проекту було внесено окремі зміни до національного законодавства, зокрема, ВПО отримали більший доступ до соціальних пільг, безоплатної правової допомоги, вдосконалено процедуру оформлення спадщини та відчуження майна, розташованого на тимчасово окупованих територіях.

Значна увага приділялась і освітнім заходам, проведенню тренінгів для обміну досвідом.

«Заходи Проекту мають вражаючі, а інколи - непередбачувані результати. Пам`ятаю, під час одного із заходів Проекту у Луганській області Володимир Марченко, президент Нотаріальної палати України, почувши про проблеми нотаріальної контори Станиці Луганської на лінії розмежування, організував у соціальній мережі збір коштів на заміну склопакетів та ремонт даху, після чого кошти були зібрані та будівля відремонтована», - приводяться у аналітичному звіті слова учасника одного із заходів Проекту.

У своєму виступі Володимир Марченко наголосив, що нотаріус є однією з основних ланок в захисті прав внутрішньо переміщених осіб, адже якісна та відповідальна робота нотаріуса дозволяє людині отримати інформацію про свої права, належний правовий захист та сприяє зменшенню судових позовів.

Керівництво Проекту висловило вдячність Нотаріальній палаті України за плідну співпрацю.

Кількість переглядів: 3915

Архів публікацій