УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Участь НПУ у роботі Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації дозволить забезпечити гарантовані Конституцією України законні права фізичних і юридичних осіб – ВОЛОДИМИР МАРЧЕНКО

07 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

   Нотаріальна палата України висловила бажання долучитись до роботи Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (далі – комісія) та брати участь у її засіданнях. Про це повідомляється у зверненні НПУ до Міністерства юстиції України.
   Як зазначається у листі, на сьогодні близько семи тисяч нотаріусів, що діють в України, проводять значну кількість реєстраційних дій у сфері державної реєстрації прав та бізнесу.  Представляючи інтереси нотаріусів та узагальнюючи нотаріальну практику у сфері державної реєстрації, НПУ готова активно працювати з членами комісії та громадськістю  з метою всебічного розгляду та вирішення проблемних питань держреєстрації, що є предметом розгляду  комісії.
   Нотаріальна палата України пропонує внести зміни до Положення про Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2016 № 37/5, включивши представників НПУ до осіб, що можуть брати участь у засіданнях комісії. Відповідний проект наказу та порівняльну таблицю підготовлено та направлено Нотаріальною палатою України до Міністерства юстиції України сьогодні, 7 лютого.

 

До відома.  Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом при Міністерстві юстиції України, що забезпечує розгляд скарг у сфері державної реєстрації. Участь у засіданні Комісії на постійній основі можуть брати погоджені Міністерством юстиції України представники неурядових організацій, що представляють та захищають інтереси бізнесу в Україні, а також представники Ради бізнес-омбудсмена під час розгляду скарг суб’єктів підприємництва, які також знаходяться в провадженні Ради бізнес-омбудсмена.

 

Кількість переглядів: 692

Архів публікацій