УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Оголошення правління відділення НПУ в Донецькій області про порядок денний, місце, день і час проведення загальних зборів нотаріусів Відділення

13 липня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 

Шановні колеги!


У цей складний для країни час, а особливо для Донецької області, звертаємося до Вас з проханням проявити свідомість, стурбованість про професію та взяти участь у позачергових зборах нотаріусів Донецької області.

Згідно статті 16 ЗУ «Про нотаріат» метою професійного самоврядування нотаріусів є об'єднання на професійній основі зусиль нотаріусів для виконання покладених на них цим Законом обов'язків і забезпечення їхніх прав, представництво професійних інтересів нотаріусів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, захист професійних інтересів та соціальних прав нотаріусів, сприяння підвищенню професійного рівня нотаріусів та надання їм методичної допомоги, захисту інтересів фізичних і юридичних осіб при заподіянні їм шкоди внаслідок незаконних дій або недбалості нотаріуса.

Професійне самоврядування нотаріусів здійснюється через Нотаріальну палату України та її органи. Нотаріальна палата України є організацією, яка здійснює професійне самоврядування у сфері нотаріату.

Членами Нотаріальної палати України можуть бути особи, які отримали свідоцтво про право на зайняття нотаріального діяльністю.

Нотаріальна палата України(далі – НПУ) є недержавною неприбутковою професійною організацією, яка об’єднує всіх нотаріусів України на засадах обов’язкового членства відповідно до Закону України «Про нотаріат», здійснює професійне самоврядування у сфері нотаріату.

Таким чином всі практикуючі нотаріуси зобов’язані приймати участь у функціонуванні та життєдіяльності ВідділенняНПУ у Донецькій області.

Станом на 13.07.2016 року діюча Голова Відділення НПУ у Донецькій області - Плугатирьова В.В., Заступник Голови – Туркіна Т.О., Член Правління – Моторна Н.К. не є практикуючими нотаріусами. Таким чином виникає потреба в достроковому відкликанні Голови Відділення НПУ у Донецькій області, її Заступника та Членів Правління.

Як відомо у вересні відбуватиметься черговий з’їзд нотаріусів України, на який нам необхідно обрати делегатів з метою захисту прав та інтересів нотаріусів Донецької області.

Тобто є реальна потреба зібратися для вирішення вищезазначених питань та наступних:

ПОРЯДОК ДЕННИЙ, що пропонується:
1. Обрання Головуючого та Секретаря зборів відділення НПУ у Донецькій області.
2. Про необхідність обрання лічильної комісії.
3. Про обрання способу голосування (відкрите чи таємне).
4. Дострокове відкликання Голови Відділення та Заступника Голови Відділення НПУ у Донецькій області.
5. Обрання Голови Відділення та Заступника Голови Відділення НПУ у Донецькій області.
6. Про визначення адреси місцезнаходження Відділення НПУ у Донецькій області.
7. Про обрання членів Правління Відділення НПУ у Донецькій області.
8. Обрання делегатів на черговий з’їзд нотаріусів України,  призначений на 23 вересня 2016 року відповідно до рішення Ради НПУ від 31 травня 2016 року.
9. Різне.

З огляду на вищезазначені проблеми,велике прохання виділити один день з робочого графіку та приїхати 22 липня 2016 року об 11-й годині на позачергові збори нотаріусів Донецької області за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 9 (Будівля Палацу Культури «Будівельник») з метою подальшої можливості плідної праці нотаріусів Донецької області.

Ми намагаємося зробити так, щоб наші заходи були максимально корисними.

Після зборів відбудеться короткостроковий семінар на тему: “Інформаційна безпека при роботі з державними реєстрами”. Також будуть висвітлені інші питання.

Для нотаріальної спільноти Донецької області також будуть запрошені посадові особи Головного територіального Управління юстиції у Донецькій області, Президент Нотаріальної палати України Марченко В.М.

З повагою,  члени Правління Відділення НПУ у Донецькій області

Кількість переглядів: 758

Архів публікацій