УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Актив Нотаріальної палати на чолі з Володимиром Марченком відвідав Краматорськ

17 листопада 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

     День 16 листопада розпочався для апарату НПУ з 06 години ранку та продовжився марафоном протягом 6 годин поїздки потягом до Краматорська, де на організаторів семінару-практикуму очікували нотаріуси Донецької області. Майданчик для проведення заходу був вдало обрано відділенням НПУ у Донецькій області в особі голови відділення Миколи Бельдєя - це був великий конференц-зал Донбаської державної машинобудівної академії.

      На зустрічі з семінаристами-нотаріусами були присутні: президент НПУ Володимир Марченко, керівник прес-служби НПУ Леся Арнаутова, доповідачі Марія Шапченко, завідувач 16 ДНК у м. Києві,  Дмитро Кирилюк, голова комісії з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності. Відвідала захід і в.о. начальника ГТУЮ у Донецькій області Олена Павлова.

      Після вітальних слів президента НПУ та в.о.начальника управління ГТУЮ до присутніх звернулася керівник прес-служби Леся Арнаутова, яка поінформувала нотаріусів про роботу Нотаріальної палати за рік, що минає, та звернула їхню увагу на ті інструменти захисту та інформаційно-правові можливості при забезпеченні нотаріальної діяльності, що створила НПУ за цей невеликий період часу. Зокрема, про повноваження Експертно-правової комісії, представництво інтересів нотаріусів в різних органах державної влади та судах, про використання інформаційних ресурсів Палати таких як, сайт НПУ, Гаряча лінія, Форум та ін. 

"Сьогодні, як ніколи, нотаріус виборює своє право на професію і в цій боротьбі Нотаріальна палата стоєть пліч-о-пліч з нотаріальною спільнотою. Тому дуже важлива для обох стрін та взаємодія і підтримка одне одного, яка дозволить ровивати професії і захищати інтереси її представникв" - зазначила у своєму виступі Леся Аранутова.

 

Семінарну частину заходу розпочала Марія Шапченко, яка зробила огляд основних новел законодавства про спадщину та зупинилася на практичних випадках, які стосувалися дій нотаріуса при оформленні спадщини. До доповідача було досить багато запитань, що викликало жваву дискусію в аудиторії і активне обговорення проблематики даної теми.

Дмитро Кирилюк, який завершував семінар, розповів про діяльність НПУ в напрямі аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності та зупинився окремо на питаннях, що стосувалися виконавчого напису, відчуження нерухомості, особливостей реєстраційних дій та порядку вчинення окремих нотаріальних дій. Нотаріуси активно задавали спікеру свої запитання з практики та отримували від Дмитра лаконічні і грунтовні відповіді. 

У своїх відгуках, після проведеного заходу, нотаріуси відзначили високий фаховий рівень доповідачів, актуальність тем та азстосування спікерами кокретних ситуацій та практичних випадків застосування законодавства. Разом з тим, у ході інтерактивного спілкування учасники дійшли висновку, що деякі положення основоположного документу, який регулює діяльність нотаріусів, а саме Порядок вчинення нотаріальних дій, застаріли і законодавство потрібно змінювати.

У завершальному слові до присутніх Володимир Миколайович Марченко сказав, що проведення таких зустрічей з нотаріальною спільнотою є необхідним поступом для об'єднання і підтримки один одного як у професійному житті, так і особистій взаємодії.

Нотаріальна палата України висловлює щиру подяку голові відділення НПУ у Донецькій області Миколі Бельдєю,

в.о. начальника ГТУЮ у Донецькій обалсті Олені Павловій, доповідачам Марії Шапченко та Дмитру Кирилюку.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ ІЗ СЕМІНАРУ 

Кількість переглядів: 1840

Архів публікацій