УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Рік нотаріату розпочався у Міністерстві юстиції України

08 лютого 2018
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

8 лютого 2018 року закарбується у пам’яті нотаріальної спільноти, адже сьогодні відбулася знакова і, по-суті, історична подія – підписання Меморандуму про співробітництво між Нотаріальною палатою України та Міністерством юстиції України.

Ця подія ознаменовує поточний рік як рік нотаріату, адже документом визначено основні напрями роботи та співпраці професійного самоврядування та міністерства юстиції. Це і обговорення актуальних проблем у сфері нотаріату та державної реєстрації шляхом обміну інформацією, і безпосередня координація зусиль, спрямованих на реформування нотаріату, а також робота над вдосконаленням законодавства у цих сферах.

«Ми вийшли на новий рівень співробітництва з Нотаріальною палатою України і готові надалі разом здійснювати ефективні кроки для реформування нотаріату з точки зору прозорості, фаховості і чітких процедур як в нотаріальній, так і реєстраційній діяльності» – зазначила у своєму вітальному слові заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. Вона подякувала всій нотаріальній спільноті за плідну працю, взаємодію та дружні відносини, які склалися завдяки активній діяльності НПУ та небайдужості її членів.
 

«Партнерство, взаємодопомога та взаємопідтримка – ось ті основоположні принципи, на яких побудована наша робота та взаємодія з міністерством юстиції» – відзначив у вступному слові Володимир Марченко. Він наголосив, що спільною метою для НПУ та міністерства є розбудова української правової держави, де людина і громадянин, її права та свободи – найвища цінність. Урочиста подія стала приємним сюрпризом для керівників відділень НПУ та голів комісій, які стали свідками підписання Меморандуму. Вона співпала із першим у цьому році засіданням Ради НПУ і, на думку членів Ради, це – хороший знак для спільноти і нотаріату загалом.

Попереду багато роботи: цікавої, корисної, а головне спільної, як в нотаріальній спільноті, так і з Міністерством юстиції України.

Кількість переглядів: 3362

Архів публікацій