УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Робоча зустріч з радником Адміністрації Президента України Давидом Кізіріа, Київ, 24 квітня 2017 року

24 квітня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

     Сьогодні, 24 квітня, представники Нотаріальної палати України у складі президента Володимира МАРЧЕНКА, віце-президента Ольги ОНІЩУК, члена ради, голови комісії з питань запобігання та протидії кіберзлочинності Наталії КОЗАЄВОЇ, члена ради Кирила НЕХИМЧУКА та члена комісії з питань співробітництва з органами державної влади та місцевого самоврядування Олени КИРИЛЮК зустрілися із засновником громадської організації, радником Адміністрації Президента України з питань застосування інформаційних технологій в державному управлінні Давідом КІЗІРІА та юристом  Романом ЯКОВЛЄВИМ.
     У ході зустрічі сторони говорили про загальносвітовий досвід застосування технології Blockchain та smart contract у публічно-правовій, приватно-правовій, державній сферах, про захист даних технологій та прогрес у їх впровадженні, розглянули концептуальні питання впровадження технології Blockchain та smart contract в Україні, зокрема щодо перспектив адаптації технології Blockchain та smart contract у нотаріальному процесі.
      За результатами зустрічі учасники дійшли висновку, що технології Blockchain та smart contract є дійсно новим етапом розвитку інформаційних технологій, які відкривають нові можливості у сфері нотаріального процесу, дистанційного вчинення нотаріальних дій, обслуговування обігу цифрової валюти та інших «цифрових» процедур вчинення нотаріальних дій. Вони мають бути інтегровані в професію нотаріуса та бути адаптовані для використання у нотаріальному процесі, як інструмент.
     Однак, ні сама технологія, ні запроваджений нею інструментарій не дають підстав вважати їх виникнення та/чи впровадження як загрозу існування класичного нотаріату. Мова йде лише про вдосконалення і модернізацію нотаріального процесу, який дозволить нотаріату України впевнено рухатись у напрямку впровадження нових та вже існуючих нотаріальних дій. Питання на часі і його потрібно вивчати.

Кількість переглядів: 928

Архів публікацій