УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Півтисячі нотаріусів Західної України підвищили свій професійний рівень з питань реєстраційної діяльності та вчинення нотаріальних дій у сфері спадкового та земельного права

27 листопада 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

З 21 по 23 листопада Нотаріальною палатою Укарїни на базі відділень у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях було проведено семінари-практикуми для нотаріусів. Взяти участь у заходах також мали змогу колеги із суміжних областей - Тернопільської та Львівської. Загальна кількість слухачів на заходах з підвищення професійного рівня склала більше півтисячі нотаріусів.

Інтерактивне спілкування нотаріусів та фахівців Міністерства юстиції України з питань державної реєстрації та нормативно-правового забезпечення нотаріальної діяльності відбулося у ході семінару-практикуму, що відбувся на Закарпатті, в с. Поляна, 21 листопада 2017 року.  

Участь у семінарі взяли понад 120 нотаріусів із Закарпатської, Волинської, Львівської та інших областей. Захід відкрив президент НПУ Володимир Марченко, який у вітальному слові до нотаріусів звернув увагу на застосування нотаріусами єдиного підходу до застосування законодавства у сфері реєстраційної діяльності та уникнення типових помилок при її здійсненні. З цією метою НПУ проводить по всій Україні семінари-практикуми, запрошуючи, в якості спікерів, фахівців Міністерсва юстиції України задля безпосереднього спілкування, обміну думками між їхніми учасниками та вияву спірних питань, що потребують вирішення.
Поспілкуватися з проблемних питань та почути основні меседжі нотаріуси змогли від начальника управління нормативно-правового забезпечення реєстраційної діяльності Анатолія ЛЕЩЕНКА та з начальника управління нормативно-правового та методичного забезпечення нотаріату департаменту приватного права Міністерства юстиції України Олени МАРТИНЮК. Участь у семінарі також взяли керівник прес-служюи НПУ леся АРНАУТОВА та  начальник ГТУЮ в Закарпатській області Руслана НАТУРКАЧ.

Приємній атмосфері та дружній бесіді сприяли локація заходу - туристичний комплекс "Сольва" та гостинність керівника відділення НПУ у Закарпатській області Андрія ГУЛЕДЗИ, за що НПУ висловлює подяку!

ФОТОЗВІТ https://www.facebook.com/pg/OpenNotaryChamberOfUkraine/photos/?tab=album&album_id=1919347945059162

Вже 22 листопада Нотаріальна палата України продовжила свою роботу в Івано-Франківську.  У конференц-залі ГРК "Надія", що на вулиці Незалежності, зібралося більше 200 нотаріусів, що вирішили підвищити свій професійний рівень. Приємно зазначити, що на захід  прибули нотаріуси із Тернопільщини та Львівщини. Їхня скромна делегація склала близько 90 осіб.

Захід розпочався з вітальних слів президента НПУ Володимира МАРЧЕНКА, начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрія ГАЙДИ та заступників директора Департаменту приватного права Міністерства юстиції України Олени МАРИНЮК та Анатолія ЛЕЩЕНКА.

Володимир Марченко відзначив активність нотаріусів, які прибули, та подякував за сумлінне виконання обов'язків членів Нотаріальної палати, що дозволяє організовувати подібні заходи та забезпечувати належний рівень професійного розвитку колег.

Пан Андрій Гайда привітав нотаріусів та запевнив в тому, що управління юстиції всебічно підтримує нотаріальну спільноту і буде сприяти в подальшому розвитку професійного самоврядування та його ініціатив. Привітали всіх присутніх і спікери семінару - Олена Мартинюк та Анатолій Лещенко.

У ході вступної частини керівник-прес-служби Леся АРНАУТОВА ознайомила нотаріусів з діяльністю Нотаріальної палати за рік, що минає, та зосередила їхню увагу на створеному НПУ механізмі захисту професійних прав та інтересів нотаріусів та ті інформаційно-комунікативні можливості, використання яких забезпечить належну професійну діяльність.

Анатолій Лещенко розпочав інтерактив з актуальних питань реєстраційної діяльності, а пані Олена розповідала про особливості вчинення нотаріальних та реєстраційних дій у сфері земельних відносин. 
Нотаріуси чемно конспектували почутий матеріал з перших вуст, активно спілкуючись зі спікерами з питань, що потребують роз'яснення та уточнень та мали нагоду особисто задати запитання та отримати необхідну інформацію від спікерів.

За відгуками учасників семінару обрана тематика досить актуальна для нотаріусів, а безпосереднє спілкування з колегами та фахівцями Міністерства юстиції з проблемних питань, сприяє кращому розумінню законодавства та механізму його застосування.

Висловлюємо щиру подяку за організацію семінару керівнику відділення НПУ в Івано-Франківській області Оксані Кіцулі та членам Правління за активну участь, а ГТУЮ - за підтримку і сприяння в проведенні заходу!

ФОТОЗВІТ https://www.facebook.com/pg/OpenNotaryChamberOfUkraine/photos/?tab=album&album_id=1919853251675298

Ранок 23 листопада актив Нотаріальної палати України розпочав на буковинській землі, у м. Чернівці. Тут, в конференц-залі центрального готелю міста зібралися близько 120 нотаріусів в очікуванні змістовного і корисного для них спілкування з доповідачами семінару-практикуму.

Завершився 3-й день нотаріального турне НПУ Західною Україною і ми підготували для наших сумлінних членів Нотаріальної палати приємний сюрприз, запросивши в якості спікерів Олену ЧУЄВУ та Наталію КОЗАЄВУ. Вони розширили тематику запланованого заходу і своїм запалом зарядили аудиторію на активну, з нотками гумору, спільну роботу.

Президент НПУ Володимир Марчекно подякував відділенню НПУ у Чернівецькій області в особі керівника Наталії БЛАУШ за сумлінність колег у виконанні своїх обовязків та за відсутність заборгованості відділення перед НПУ по сплаті членських внесків.

Участь у відкритті семінару також взяли  в.о. начальника ГТУЮ в Чернівецькій області Олександр МАЛИЙ та Леся АРНАУТОВА, прес-секретар, ознайомивши аудиторію з підсумками діяльності НПУ за рік та з інформацією про останні напрацювання Палати в сфері організації нотаріального самоврядування та захисту прав нотаріусів.

Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу, фахівець зі спадкового права Олена ЧУЄВА продовжила семінарну частину і  в доступній презентаційній формі поінформувала нотаріусів про особливості вчинення нотаріальних дій у сфері спадкових відносин, наводячи конкретні випадки та судову практику.

Наталія КОЗАЄВА, голова комісії НПУ з питань протидії та запобігання кіберзлочинності, член Ради НПУ, у своєму виступі торкнулася проблемних питань, які виникають при здійсненні нотаріусами реєстраційних дій. У ході спілкування з колегами вона навела приклади типових помилок, які допускають колеги, працюючи з реєстром речових прав на нерухомо майно (UB). Матеріал виявився досить цікавим та актуальним для присутніх, що створив в аудиторії жваву дискусію та продовжив спілкування у формі запитання-відповідей. Зокрема, пані Наталя ознайомила колег з методичними рекомендаціями спільної робочої групи НПУ та Мінюсту щодо виявлених типових помилок, виявлених при проведенні моніторингу реєстрацій дій  і камеральних перевірок, а також надала поради як захистити робоче місце нотаріуса від злому паролів.

Після семінарської частини і на завершення такого західноукраїнського турне, керівник відділення НПУ Наталія Блауш організувала для гостей цікаву і незабутню екскурсію Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та вечірніми вулицями Чернівців.

Висловлюємо щиру подяку організаторам заходу та нашим вельмишановним спікерам і колегам, що дбають про свій професійний рівень! Особисто дякуємо керівнику відділення НПУ у Чернівецькій області Наталії Блауш та членам Правління за гостинність, високий рівень організації семінару та гарний настрій!

ФОТОЗВІТ https://www.facebook.com/pg/OpenNotaryChamberOfUkraine/photos/?tab=album&album_id=1921307044863252

Кількість переглядів: 1705

Архів публікацій