УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Щодо видачі довідок про реєстрацію місця проживання особи

16 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 На адресу Нотаріальної палати України надійшов лист від 13 лютого 2017 року № 074/06/2-277 Департаменту з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації, в якому повідомляється про таке. 

З метою перевірки відсутності прав малолітніх та неповнолітніх дітей, недієздатних чи обмежено дієздатних осіб на користування відчужуваними житловим будинком, квартирою, кімнатою або їх частиною, нотаріус вимагає подачі йому довідки про склад сімї та зареєстрованих осіб на підставі п. 1.8 глави 2 розділу 2 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.

На підставі Постанови КМУ від 23.11.2016 № 861довідку про склад сім'ї виключено.
А відповідно до абз. 8 ст. 3 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" документом, який підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи є довідка про реєстрацію місця проживання, форму (додаток 13) якої затверджено Постановою КМУ від 02.03.2016 № 207 "Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру" .

Інформація щодо реєстрації у квартирах (м. Київ)  малолітніх та неповнолітніх дітей надається у відповідь на запити нотаріусів до органів реєстрації місця проживання районних в місті Києві державних адміністрацій.

 Прес-служба НПУ

Кількість переглядів: 4034

Архів публікацій