УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

Світ очима наших дітей

16 червня 2014
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

5 червня нинішнього року в розважальному комплексі міста Запоріжжя «Малята–хата» за участі правління відділення НПУ в Запорізькій області пройшло свято дитячого малюнка «Світ очима наших дітей». Малюнки були яскравими, різнобарвними, цікавими. У кожному малюнку зображувався навколишній світ, яким його бачать діти, з видимими і невидимими для дорослих фарбами. Діти малювали те, що їм найбільше подобається.

{igallery id=1086|cid=5|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Про свої малюнки вони розповідали із захопленням. Десятирічний Артем Туриченко любить собак, тому і малюнок був присвячений доброму псові. Чотирирічна Рита Зайцева любить кішечок, і одна з них – рожева киця з добрими очима – привітно дивилася з малюнка на гостей свята. Дев'ятирічна Влада Остренко намалювала рибку. І не лише її полонить підводний світ, рибки плавали і на малюнку п'ятирічної Аделіни Москаленко. Шестирічна Марина Іванченко свої малюнки присвятила квітам. П'ятирічний Георгій Гришин поєднав у своєму зображенні фарби й аплікацію - ведмідь спить у своєму барлозі, а на іншому його малюнку – симпатичне оленятко. Трирічна Арина Туриченко і п'ятирічна Оленка Оленєва світ бачать, як яскраву веселку, а чотирирічна Меланія Бондаренко сприймає його, як велику яскраву квітку. Семирічна Настя Швецова показала малюнок, створений нею ще в п'ятирічному віці – семикольоровий птах у польоті. Ця яскрава вигадка дитини збереглася в сімейних архівах, а у нинішньому Настиному малюнку закладений філософський зміст - ангел, що оберігає місто, на тлі нічного неба літає і грає на сопілці. А її сестра Дарина Швецова (11 років) намалювала музику – скрипковий ключ на клавішах фортепіано, і весь малюнок наповнений витонченими музичними символами. Десятирічній Дарині Буцикіній захотілося зобразити пустелю, яка може бути яскравою і доброю для тих, хто любить життя і його різноманітність. У цьому малюнку відбився живий характер дівчинки. Шестирічний Максим Поліщук представив галерею малюнків, які відображають наш різноманітний світ: ракета, що злітає, золота рибка, що приносить щастя, веселий паротяг, сніжна казка. Всі ці малюнки зроблені впевненою рукою художника. Одинадцятирічна Валерія Слєсаренко представила світ через зображення відритого ока, в центрі якого –  щасливі діти, що міцно взялися за руки й оточені різнокольоровими променями Землі. Малюнок осяяний, неначе посміхається сама Валерія. Тринадцятирічна Аліса Черленюх малювала олівцем, вона бачить світло у відображенні тіней, хоча світ і не ділиться на біле та чорне. Малюнки Аліси, на одному з яких зображений вокаліст і гітарист американського рок-гурту «Тридцять секунд до Марса», актор Джаред Лето, а на іншому - голова коня, об'єднують легкість і витонченість ліній. Для п'ятнадцятирічної Вікторії Чорної малюнок – це мова спілкування, можливість передати свій емоційний стан, відобразивши його в очах своїх маленьких і вже дорослих героїнь. Про свої малюнки дітлахи захоплено розповідали, пояснюючи, що вони бачать на зображеннях й що цим хотів сказати автор.

Спробували малюки свої сили і в колективній творчості. Малювали дві групи учасників, по шестеро дітей у кожній групі, одночасно кожна з груп на одному аркуші ватману. Старались усі. Нікому не було нудно, дружно працювали над своїми малюнками в загальному полотні. Завдяки активності дітей, їхньому творчому настрою з'явилася нова течія в мистецтві, народжена на святі – «колективний сюрреалізм».

Малювати і бачити свій майбутній малюнок легше, ніж малювати наосліп. Діти спробували себе і в цьому веселому конкурсі. Із зав'язаними очима треба було намалювати обличчя людини. Вирішили, що малюватимуть овал обличчя, очі, ніс, рот, вуха, волосся, веснянки. Малювали по черзі. Було смішно, але всі учасники намагалися намалювати правильно. Картинка вийшла неабияка!

Розігрувалася лотерея. Кожен із учасників обирав собі подарунок –  приладдя для малювання. Адже малюватимуть діти і по закінченні свята. Багато хто з них відвідує художні студії, вчиться малювати професійно, а інші малюють просто тому, що їм подобається цим займатися. Ті, хто люблять малювати, прагнуть відобразити свій внутрішній світ, шукаючи нові можливості передати своє світовідчуття через малюнок.

На завершення свята було відвідання атракціонів у розважальному комплексі «Малята–хата». Малеча бігала, галасувала і досхочу награлася.

Підтримуючи заходи культурно-просвітницького характеру за участі родин, ми розвиваємо колективістські начала в спільноті нотаріусів регіону, формуємо сприятливий морально-психологічний клімат, відчуття єдності, потребу високої духовності і гармонійності. Так зміцнюється повага до людини, рідного краю, Батьківщини!

Фотозвіт

Кількість переглядів: 1028

Архів публікацій