УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

У Тернополі відбулися загальні збори нотаріусів та проведено семінар з актуальних питань

28 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

    Семінар відбувся за участі першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області – Тетяни Вовк, начальника відділу з питань нотаріату – Наталії Марщівської, консультанта проекту “Аграрні розписки в Україні” – Дудка Ігоря, головного спеціаліста відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації ГТУЮ – Гута Олександра, головного спеціаліста відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ  – Матвіїшин Наталії, головного спеціаліста з питань корупції ГТУЮ – Войцехівського Олександра.

У ході семінару були розглянуті такі питання:

  • підключення до Реєстру Аграрних розписок;
  • порядок формування та зберігання реєстраційних справ;
  • порядок здійснення обліку і систематизації законодавства в органах юстиції;
  • формування справ та оформлення справ для архівного зберігання;
  • друга хвиля Е-декларування;
  • рекомендації щодо запобігання можливого доступу сторонніх осіб до Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України;
  • узагальнення про стан дотримання суб’єктами фінансового моніторингу вимог Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” за 2016 рік;
  • стан дотримання нотаріусами виконавської дисципліни.

Після закінчення семінару відбулися загальні збори відділення НПУ.
   На зборах були присутні 104 нотаріуса із 123. Головою відділення Валерієм Пивоваром було зазначено на небхідності сплати   членських внесків тернопільчанами-нотаріусами та попереджено боржників про те, що у разі непогашення ними заборгованості до 1 квітня, правління відділення  буде запрошувати їх на засідання і вирішувати питання про передачу  до розгляду на  Раду НПУ та Комісію з питань професійної етики.
   За порядком денним було проведено обрання кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату та Комісії з питань складання іспиту із спадкового права посадовими особами органів місцевого самоврядування, уповноваженими на вчинення нотаріальних дій. Більшістю голосів нотаріусів обрано  Пивовара Валерія Анатолійовича та Пікуль Галину Михайлівну відповідно.
   У ході зборів були внесені зміни до складу правління відділення НПУ. До правління було обрано приватного нотаріуса Лютого Сергія Івановича, який змінив державного нотаріуса Войташека Василя Івановича.
 Також були розглянуті інші питання діяльності відділення НПУ.

 За повідомленням
відділення НПУ у Тернопільській області та 
ГТУЮ уТернопільській області

Кількість переглядів: 624

Архів публікацій