УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

УВАГА! Нотаріусів знову атакують хакери!

24 грудня 2016
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

21 та 22 грудня 2016 року  нотаріуси Чернівецької області масово отримали лист з вірусом, який надає змогу зловмисникам отримати таємний доступ до вашого комп'ютера та викрасти ключі ЕЦП.

Шкідливий лист, містить в собі вкладений ФАЙЛ ЯКИЙ Є ВІРУСОМ, даний лист надійшов з електронної адреси: notarius06@ukr.net (але вже встановлено, що адреси можуть змінюватись) від нотаріуса Инна Петрушинская , тема листа: «Щодо заборони вчинення нотаріальних дій».

Є припущення, що нотаріуси Київської області отримали щось аналогічне.

Якщо нотаріус отримав підозрілий або аналогічний лист, ПРОСИМО:

1. Заповнити наступну форму за посиланням
https://goo.gl/forms/qGjS5GQ3Si9XOP2D2
після чого НЕ ЗАВАНТАЖУВАТИ І НЕ ЗАПУСКАТИ ПРИКРІПЛЕНІ ФАЙЛИ, а видалити лист.
2. Завантажити антивірус https://ru.malwarebytes.com/ та встановити на комп'ютер. Від'єднатись від інтернету і здійснити повну перевірку вашого комп'ютера за допомогою malwarebytes. Особливо стосується тих хто відкрив файл.
3. Змінити паролі в реєстрах.
4. Перевірити в реєстрі статистику користувача.

Комісія Нотаріальної палати України з питань запобігання та протидії кіберзлочинності (далі - Комісія)  просить повторно звернути увагу на методичні рекомендації НПУ (Дивись прикріплений файл) щодо підтримання належного рівня інформаційної безпеки нотаріального офісу з метою запобігання перехоплення третіми особами через мережу інтернет інформації що становить нотаріальну таємницю, а також ідентифікаторів доступу до єдиних та державних реєстрів.
А також рекомендуємо ознайомитись з таким за посиланням: https://securelist.ru/…/troyany-zagruzchiki-s-rasshireniem…/ 

Комісія  ще раз нагадує і рекомендує усім нотаріусам перевіряти підозрілі файли перед запуском через сервіс https://www.virustotal.com
VirusTotal дочірня компанія Google, пошта GMAIL використовує ресурси virustotal для блокування пересилання шкідливих файлів в автоматичному режимі.

NB!  Використовуючи GMAIL, як поштовий клієнт, ви можете бути на 99% впевнені, що шкідливий файл до вас просто не дійде.

Кількість переглядів: 731

Архів публікацій