УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

В ДОПОМОГУ ДЕРЖРЕЄСТРАТОРУ: спільні методичні рекомендації НПУ та Мін'юсту - ЗАВАНТАЖИТИ

07 грудня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

   Нотаріальна палата України (НПУ) спільно з Міністерством юстиції України підготувала Методичні рекомендації, що полегшать роботу вітчизняних нотаріусів та забезпечать більшу чіткість реєстраційних дій. Вже завтра відбудеться урочиста презентація видання, а сьогодні воно вже доступне для роботи.

 
 
    «Типові помилки, які виникають під час процесу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також державної реєстрації юридичних, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» - складна назва посібника, але його мета - полегшити процедури та практики в роботі нотаріусів для  недопущення у подальшому порушень законодавства України у цій сфері.
 
 
    «Міністерство юстиції  проаналізувало роботу державних реєстраторів і узагальнило проблемні питання, які виникають при здійсненні контролю у сфері державної реєстрації. Нерухомість, реєстрація компаній та фізичних осіб-підприємців - найбільш «чутливі» теми для українського суспільства і економіки; кожний хоч раз стикався з цими питаннями. Тож ми підсумували наявну практику для того, щоб уникнути помилок, щоб в майбутньому нотаріат працював ефективніше та відповідальніше», - зазначають в НПУ. 
 
 
    Посібник - це спільні напрацювання представників НПУ та фахівців міністерства. 
 
    Матеріали підготовлені станом на 5 грудня 2017 року.
 
   
    Нагадаємо, що офіційна презентація посібника відбудется під час конференції вже завтра, 06 грудня 2017 року, за участю Міністра юстиції України Павла Петренка, представників Міністерства та керівників Нотаріальної палати України.
Місце - Конгрес-центр Київського торговельно-економічного університету (м. Київ, вул. Кіото, 19).
 
 
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Для більш ефективної роботи під час конференції 6 грудня прохання роздрукувати методичні матеріали та мати їх з собою!
Кількість переглядів: 14961

Архів публікацій