УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

ВІДДІЛЕННЯ НПУ: У Хмельницькому нотаріуси підвищували свій професійний рівень з питань вчинення нотаріальни дій у сфері іпотечних відносин

15 травня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

     У семінарі, організованому Нотаріальною палатою України, взяли більше ста нотаріусів з Хмельницької, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.
     Доповідачем був Дмитро Кирилюк, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, голова комісії Нотаріальної палати України  з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності, кандидат юридичних наук.
     Окрім основної теми про заставу та іпотеку як засіб забезпечення зобов’язання,  не менш широко та активно на семінарі обговорювалися ряд інших актуальних для нотаріального сьогодення питань. Зокрема, Дмитро Володимирович звернув увагу учасників семінару на  деякі особливості здійснення нотаріусами реєстраційних дій як державних реєстраторів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, зокрема здійснення пошуків у реєстрах, а також – на необхідності дотримання строків проведення державної реєстрації речових прав в залежності від сплаченого адміністративного збору та принципу територіальності при  здійсненні нотаріусом реєстраційних дій до моменту посвідчення договору (наприклад – іпотеки, оренди).
    Доповідач детально зупинився на деяких аспектах відчуження одним із співвласників частки у праві власності на нерухоме майно та розпорядження майном, що є спільною сумісною власністю подружжя;  на нововведеннях стосовно  дій нотаріуса при використанні Єдиного реєстру боржників та Державного реєстру актів цивільного стану громадян, тощо. Остання частина семінару була побудована у форматі «запитання-відповідь», під час якої нотаріуси мали чудову можливість поділитись практичним досвідом та отримати необхідні відповіді на запитання.
     Підсумовуючи, слід зауважити, що даний захід минув у дружній та продуктивній атмосфері,  був інформаційно насиченим, практично корисним, а  також став чудовою нагодою для підвищення професійного рівня усіх присутніх, за що учасники семінару щиро дякують його організаторам та доповідачу.

Джерело: http://www.npu.km.ua

 

 

 
Кількість переглядів: 1155

Архів публікацій