УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

ЄДИНА НОТАРІАЛЬНА ПРАКТИКА: методичні рекомендації, правові позиції НПУ за 2016 рік. - Збірник

06 лютого 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 Шановні нотаріуси!
Нотаріальною палатою України підготовлено збірник "Єдина нотаріальна практика: методичні рекомендації, правові позиції за 2016 рік", вихід з друку якого очікується 15 лютого. Кожен нотаріус зможе отримати його через регіональні відділення НПУ за умови відсутності заборгованості перед НПУ по сплаті членських внесків, починаючи з 01.05.2013 року та станом на 15.02.2017 року.

Увага!
 ЗБІРНИК БУДЕ РОЗПОВСЮДЖЕНО БЕЗКОШТОВНО ЧЕРЕЗ РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ НПУ за списками нотаріусів, що не мають заборгованості по сплаті членських внесків станом на 15 лютого 2017 року. ЦЕ ВАЖЛИВО, збірник видається за рахунок членських внесків нотаріусів, тому звертаємось з проханням 
 перевірити стан заборгованості перед НПУ та погасити її до 15.02.2017.

Збірник обсягом 192 сторінки включає:

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ


  • Щодо дій організаційно-технічного характеру державних та приватних нотаріусів України у сфері безпеки використання Єдиних та Державних реєстрів України.
  • Щодо засвідчення нотаріусами справжності підписів на заявах від батьків про їх згоду на тимчасовий виїзд їх дітей за кордон. 
  • Щодо нотаріального посвідчення договорів про припинення режиму спільної сумісної власності подружжя на нерухоме майно. 
  • Вчинення протестів векселів. 
  • Посвідчення договорів оренди, позички, довіреностей про передачу у володіння або користування транспортних засобів, ввезених на територію України з метою особистого користування у митному режимі «транзит» та митному режимі «тимчасове ввезення» та митне оформлення яких не закінчено без дозволу органу доходів і зборів.
  • Посвідчення нотаріусами фактів, що мають юридичне значення. 
  • Нотаріальне посвідчення попередніх договорів.
  • Про порядок засвідчення вірності перекладу документа.
  • Особливості державної реєстрації права власності спадкодавця за заявою спадкоємця.
  • Встановлення нотаріусом особи за біометричними паспортами (ID-картками). Визначення реєстрації місця проживання. Перевірка фактів реєстрації та розірвання шлюбів з огляду на законодавчі зміни. Єдиний державний демографічний реєстр. Реєстри територіальних громад.
  • Перевірка паспорта громадянина України   (у формі книжечки) та виявлення підробки.

 ПРАВОВІ ПОЗИЦІЇ


№ 1 від 24 травня 2016 року
Щодо застосування норм діючого законодавства при передачі нотаріусами реєстраційних справ, документів, що були видані, оформлені або отримані ними під час проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно суб’єктам державної реєстрації прав, які забезпечують їх ведення

№ 2 від 3 червня 2016 року
Щодо процедури нарахування нотаріусам сум єдиного внесу на загальнообов’язкове державне соціальне страхування відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 № 2464 –VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

№ 3 від 8 грудня 2016 року
Щодо застосування норм діючого законодавства при передачі нотаріусами реєстраційних справ, документів, що були видані, оформлені або отримані ними під час проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно суб’єктам державної реєстрації речових прав, які забезпечують їх зберігання (НОВА РЕДАКЦІЯ)

Експрес-аналіз від 6 грудня 2016 року
Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» (питання – відповіді).



 

Леся Арнаутова,
прес-служба НПУ

 

 

 

 

 

 

Кількість переглядів: 1884

Архів публікацій