УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

До уваги нотаріусів!

30 липня 2015
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

 Центр Державного земельного кадастру повідомляє, що  відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2015 р. № 457 «Деякі питання надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру», якою затверджено «Порядок забезпечення доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру» (далі - Постанова), Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» (далі - Центр ДЗК) визначене адміністратором Кадастру, здійснює заходи, спрямовані на виконання вимог зазначеної постанови.

До таких заходів відносяться технічні, організаційні, методичні, інформаційні, основною метою яких є надання державним нотаріальним конторам та приватним нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру, забезпечення технічної, організаційної підтримки, проведення навчання тощо.

Згідно з п.3 Постанови Центр ДЗК розпочинає підключення нотаріусів з 07 серпня 2015 року. Отже, всі підготовчі заходи мають бути завершені до вказаної дати.

З метою ефективного опрацювання питань, пов'язаних з реалізацією Постанови, у цьому розділі публікуватимуться всі необхідні матеріали, контактна інформація, проекти та зразки документів з метою ознайомлення нотаріусів з документами та процедурами підключення до Державного земельного кадастру. Згідно з затвердженим планом заходів остаточні редакції всіх необхідних документів будуть опубліковані до 04.08.2015, що дасть змогу нотаріусам ознайомитись із вимогами, виконати необхідні передумови, укласти договори тощо. 

Для попереднього ознайомлення із загальною процедурою підключення публікуємо проект методичних рекомендацій.

1. Методичні рекомендації щодо підключення автоматизованого робочого місця нотаріуса до Державного земельного кадастру

Джерело:

http://dzk.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=408&Itemid=87

 

Кількість переглядів: 917

Архів публікацій