УВАГА! Сайт працює у тестовому режимі.

НА ДОПОМОГУ НОТАРІУСУ: НПУ підготувало інформаційно-методичні матеріали з актуальних питань нотаріальної діяльності

06 липня 2017
Розмір шрифту: Аб Аб Аб

На численні звернення нотаріусів з приводу випадків блокування доступу до Державного реєстру речових прав внаслідок проведення камеральних перевірок Нотаріальна палата України підготувала аналітичне дослідження на тему: «Контроль за діяльністю у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно: теоретико-правовий аналіз».

Автор – Володимир БІРЮКОВ, юрисконсульт Нотаріальної палати України, кандидат юридичних наук.

Рецензенти – професор кафедри цивільного права і процесу Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук Юрій ЗАІКА та кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України Тетяна БОНДАРУК.

У представленому матеріалі досліджується нормативно-правова база, що регулює сферу реєстрації речових прав, судова практика, в тому числі Європейського суду з прав людини, а також наявна практика здійснення Міністерством юстиції функцій контролю (моніторинг і камеральні перевірки) у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

    Висвітлені в Аналізі проблеми вказують на недоліки чинного законодавства  у сфері державної реєстрації речових прав та містять ряд пропозицій, спрямованих на захист суб’єктивних речових прав їх носіїв, забезпечення належної організації діяльності державних реєстраторів (нотаріусів) та здійснення контролю за такою діяльністю. 

 

 

НА ДОПОМОГУ НОТАРІУСУ: НПУ підготувало Методичні рекомендації щодо посвідчення договорів купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю.

Відділом методичного забезпечення та інформаційної роботи НПУ цей інформаційно-методичний матеріал розроблено як практична допомога нотаріусам у застосуванні норм законодавства під час посвідчення договорів купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю.

Автор - головний спеціаліст відділу Марія БОЖОК.

Реценцент - Василь КРАТ, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри цивільного права № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

УВАГА!

НОТАРІАЛЬНА ПАЛАТА УКРАЇНИ ЗВЕРТАЄ УВАГУ НА ТЕ, ЩО ВСІ ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ПІДГОТОВЛЕНІ ДЛЯ НОТАРІУСІВ ТА ДОСТУПНІ ДЛЯ НИХ У РОЗДІЛІ "ЄДИНА НОТАРІАЛЬНА ПРАКТИКА" КОРПОРАТИВНОЇ ЧАСТИНИ САЙТУ.

Для ознайомлення з матеріалами та завантаження файлів НЕОБХІДНО АВТОРИЗУВАТИСЯ НА САЙТІ !!!

ІНСТРУКЦІЯ З АВТОРИЗАЦІЇ: http://npu.in.ua/uploads/files/global/news/manual_register.docx

 

 

Кількість переглядів: 4380

Архів публікацій